Touwtjespringen is effectief trainen

Sinds februari hebben we een nieuw trainingsschema toegevoegd: touwtjespringen. Het schoolpleinspel (van vroeger) is een effectieve oefening. Maar waarom precies? Je werkt aan je kracht-uithoudingsvermogen. Dit betekent dat je kracht moet opbouwen en voor een langere tijd of veel herhalingen moet kunnen volhouden. Met een paar oefeningen per week train je je korfbalconditie en tegelijkertijd je spieren.

Een groot voordeel aan touwtjespringen is dat je geen ervaring nodig hebt en je als beginner prima aan de slag kan met ons eerste schema Touwtjespringen voor beginners. Het is een kracht- en duurtraining die vetverbranding stimuleert en touwtjespringen werkt uitstekend als warming-up voor een korfbaltraining. Bij de KorfbalFit trainingsschema’s gericht op touwtjespringen train je sprongkracht en snelheid op een gerichte en effectieve manier.

Wist je dat je over het algemeen ongeveer 150 calorie├źn verbrandt per 10 minuten met touwtjespringen? Uiteindelijk is het natuurlijk afhankelijk van je leeftijd, geslacht en gewicht hoeveel calorie├źn je daadwerkelijk verbruikt. De oefeningen zijn onder andere goed voor je kuitspieren, je voorste bovenbeenspier en je buikspieren en je onderrug als ondersteunende spieren.

Alle Pro- en Plus leden hebben NU de mogelijkheid om hun trainingsschema touwtjespringen aan te vragen.

© 2024 – KorfbalFit