Het ontstaan van KorfbalFit

Geen korfbal?! Nee, vanwege de maatregelen door het coronavirus waren alle competities stopgezet en de korfbalvelden leeg. Stil zitten is niks voor korfballers. Vervolgens ging Laurens Verbaan aan de slag met een Instagram-pagina waar hij de korfballers inspireerde om toch bezig zijn met korfbal ondanks de strenge maatregelen. Binnen korte tijd is KorfbalFit uitgegroeid naar een online-platform voor korfballers. KorfbalFit helpt verenigingen, selecties en individuen om wat extra’s aan te bieden in hun ontwikkeling.

Sinds de zomer van 2021 biedt KorfbalFit ook activiteiten aan: de Zomerdagen. Wegens dit succes, met meer dan 70 kinderen op de eerste editie, bestaan sinds kort ook de Winterdagen

De visie van KorfbalFit

Fysieke training is voor korfballers onwijs belangrijk maar het probleem is, bij veel verenigingen wordt er nog zo weinig aan gedaan. Een aantal problemen waar verenigingen dan tegen aanlopen: er is te weinig tijd voor, men wil er geen tijd voor maken, er is te weinig kennis in huis of er zijn simpelweg gewoon geen faciliteiten voor op de vereniging. Met het online platform van KorfbalFit willen we ervoor zorgen dat een speler zich, zowel op het trainingsveld als daarbuiten, fysiek optimaal kan ontwikkelen.

Wat voor de ene speler werkt, werkt voor de ander nog niet. Hoeveel begeleiding wil een speler bij zijn fysieke training of hoeveel begeleiding heeft die speler nodig? Niks staat vast en in overleg met de speler zelf of met zijn coach zorgen we ervoor dat de speler precies krijgt wat hij/zij nodig heeft.

Maak kennis met het KorfbalFit-team

Laurens Verbaan

KorfbalFit trainer

Vanaf jonge leeftijd in het trainerschap gerold en momenteel ben ik hoofdtrainer van CKV ONDO A1 in ‘s-Gravenzande. Het spelletje vind ik zelf nog veel te leuk om alleen maar naast de zijlijn te staan, ik speel bij CKV Valto in het vlaggenschip.

In maart 2020 ben ik het Instagramaccount KorfbalFit gestart. Dit trok in korte tijd een hoop bereik en positieve reacties, wat mij motivatie gaf om KorfbalFit door te ontwikkelen tot een online-platform waarbij een korfballer nieuwe stappen zet en inzichten krijgt in zijn/haar ontwikkeling.

Melvin de Groot

KorfbalFit trainer

Bijna afgestudeerd aan de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding (HALO) en korfbaltrainer van CKV ONDO A1 uit ‘s-Gravenzande. De combinatie van mijn opleiding en mijn favoriete sport hebben er voor gezorgd dat ik mezelf als trainer ben gaan specialiseren als fysieke trainer.

Als KorfbalFit trainer help ik jou en uiteindelijk daarmee je team graag naar een hoger niveau. Heb je vragen? Stuur me gerust een appje of we komen elkaar vanzelf tegen op het platform of bij één van onze evenementen.

© 2022 – KorfbalFit