Over KorfbalFit

KorfbalFit helpt jou en verenigingen met het probleem wat al jaren rondspookt in de korfbalwereld. Er is te weinig kennis over fysieke training, er zijn weinig tot geen faciliteiten of men heeft er gewoon simpelweg geen tijd voor. Waarom kies jij of kiest een vereniging voor KorfbalFit?

Voor wie is KorfbalFit?

KorfbalFit is voor iedereen die een volgende stap wil zetten in zijn of haar (fysieke) ontwikkeling. Op welk niveau je ook acteert, KorfbalFit gaat met jou in gesprek om voor jou een zo optimaal mogelijk trainingsschema te creëren en je doelen te behalen.

We kwamen er snel achter dat KorfbalFit perfect voldeed aan onze eisen. Digitale omgeving, sportspecifieke oefeningen, maatwerk en het persoonlijke contact.

Patrick Muurling, Ex-Korfbal League coach

Faciliteiten

Vaak is er wel de intentie om aan de hand van fysieke trainingen de spelersgroep korfbal fit te maken en te houden maar lopen verenigingen aan tegen:

• Te weinig ruimte op het veld of in de zaal
  • Praktisch geen tijd voor fysieke trainingen naast de korfbaltraining
  • Weinig tot geen kennis in huis over fysieke training
  • Nauwelijks faciliteiten om een goede fysieke training in te richten

Een Premium lidmaatschap van KorfbalFit is dé oplossing voor de bovenstaande problemen. KorfbalFit trainingen zijn zowel thuis, in het park als ook op de vereniging uit te voeren. Daarnaast krijgen verenigingen net zoveel of weinig inspraak op de fysieke trainingen als ze willen, we denken mee als dat nodig is maar kunnen ook de hele fysieke training op ons nemen. KorfbalFit maakt trainingsschema’s op basis van de aanwezige faciliteiten. Zijn er geen faciliteiten op jouw vereniging? Dan maken we schema’s die je zonder faciliteiten uit kunt voeren of geven we advies over hoe je als vereniging zonder grote kostenpost wel iets kunt aanschaffen.

Enthousiast geworden als vereniging? Plan hier een kennismakingsgesprek.
Als individuele korfballer jezelf ontwikkelen maar geen idee hoe en waar je moet beginnen? KorfbalFit helpt ook jou als individu!

• Met een KorfbalFit Premium account stel je in overleg met de KorfbalFit trainer haalbare doelen
  • Met een trainingsschema en een videoplatform (incl. uitleg) ga jij aan de slag met oefeningen
  • Bespreken van de (tussen)resultaten met de KorfbalFit trainer

Een Premium lidmaatschap van KorfbalFit is dé oplossing voor jou om te ontwikkelen als korfballer. KorfbalFit trainingen zijn zowel thuis, in het park als ook op de vereniging uit te voeren. Wij maken trainingsschema's op basis van de faciliteiten binnen jouw omgeving.

Enthousiast geworden als individuele korfballer? Registreer je hier!

KorfbalFit en de sportschool
Waarom KorfbalFit als je ook naar de sportschool kunt gaan? Goede vraag! We zullen heel eerlijk zijn, sportscholen kunnen prima gecombineerd worden met KorfbalFit en we juichen het gebruik van een sportschool in de meeste gevallen alleen maar toe. Het ligt er alleen wel aan wat jou doelstellingen zijn. Om conditioneel een betere korfballer te worden hoef je de sportschool niet in. Dat kun je veel beter sportspecifiek trainen. Als je grote stappen wilt zetten in sprongkracht kun je heel goed de KorfbalFit oefeningen gebruiken om sportspecifiek te leren springen maar is het ook belangrijk om maximale kracht te ontwikkelen en daarmee een goede basis kracht voor je lichaam te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan het doen van squats in de sportschool.

Als je aan de slag gaat in de sportschool kunnen wij van KorfbalFit je daar ook in begeleiden. We maken korfbalspecifieke trainingsschema’s voor bijvoorbeeld in de sportschool.