Korfbal & Voeding

Goede voeding kan helpen je korfbalprestaties te verbeteren en fitter en gezonder te worden. Sporten op een lege maag of sporten op een volle maag vermindert je prestatie. Daarom is het belangrijk om te letten op de momenten wanneer je eet of drinkt. Op training- en wedstrijddagen kan je voeding om speciale aandacht vragen. Je voeding moet namelijk energie leveren om je korfbalprestatie en inspanning te voldoen.

Sporten op een lege maag is niet verstandig. Je spieren krijgen dan te weinig energie en het is ook niet goed voor je spieropbouw. Er wordt wel eens gezegd dat dit zorgt voor snelle vetverbranding, dit is echter niet zo. Met een lege maag is de kans aanwezig op minder energie tijdens een wedstrijd of training waardoor je eerder moet stoppen.

Water drinken tijdens het sporten is vast bekend voor je. Begin het water drinken al aan het begin van je training of wedstrijd. Begin je dorst te krijgen? Dan ben je eigenlijk al te laat en heb je te weinig gedronken. Naast de training en wedstrijden is het advies om iedere dag in ieder geval 1,5 tot 2 liter vocht te drinken.